Rear Extension and Internal Refurbishment – Southfields

An existing rear extension was demolished and replaced with a new extension with a much larger footprint. The concept was to treat this as three distinct volumes with an effect of staggered boxes. These give a dramatic and varied series of internal spaces thanks to the dropping down of internal ceiling heights.

Internal spaces on the ground floor were extensively opened up and re-modelled. A series of large custom made sliding doors were used giving the client flexibility to open and close certain parts of the ground floor. The exterior of brickwork along with large door/window sets and of a cantilevered structural glass window give a highly contemporary feel but at the same time it is in-keeping with the attractive original house.

Project Management/Interior Design: Clara Bee – www.clarabee.com

Landscape design: Tom Howard Garden Design & Landscaping – www.tomhowardgardens.co.uk

Contractor: Elite Property Construction – www.eliteproperty.info