Wandsworth – Artist’s Studio

This long side extension to an end of terrace house in Wandsworth, functions as an artist’s studio and teaching space. It features a small courtyard at the front enclosed behind large bi-folding timber gates. This creates a small hidden outdoor space, whilst still allowing a large amount of natural light in through the folding doors. Additional light is brought in through the roof, through two large offset rooflights and the extension connects to the main house through a large internal window. A simple material palette of brick, softwood, ply, and floor tiles was used.

 

Project Management: Clara Bee – www.clarabee.com

Contractor: Elite Property Construction – www.eliteproperty.info

 

 

Wapping – Flat refurbishment

This is a complete refurbishment of a flat overlooking the Thames in Wapping. As well as removing a number of unnecessary partitions and therefore opening the space up to the views of the river, the interior uncovers the original concrete beams and columns of the block of flats. A bespoke kitchen and living room furniture pieces were then designed around these elements of original structure.

Lavender Hill project – Reverb Architecture Lavender Hill project – Reverb Architecture Lavender Hill project – Reverb Architecture

Lavender Hill – Extension and refurbishment

A recently completed project in Lavender Hill, London. The project involved a new side return and a complete refurbishment of the basement floor, including re-landscaping of the garden. Parts of the original brickwork were retained and uncovered as well as a new brick wall in the extension to complement the original brickwork. Industrial looking elements such as the exposed steel beam, concrete floor and large metal ventilation ducts were used.

 

Project Management/Interior Design: Clara Bee – www.clarabee.com

Contractor: Elite Property Construction – www.eliteproperty.info








Leith, Edinburgh – Flat refurbishment

This refurbishment project of a compact flat maximised the space available. This included the conversion of a basement floor into two bedrooms. The ground floor was arranged with an open plan kitchen / dining room at the back and living room at the front. A mezzanine sleeping platform was created over the stair.

Developer/Interior Design: Gallo and Gallo